MUUTAMA SANA ELÄKKEISTÄ

Seuraavan maan hallituksen tulisi tehdä eläkeläisköyhyyttä torjuva teko. Tämä teko olisi hylätä taitettu indeksi ja nostaa sekä kansaneläkettä että takuueläkettä.
Lähes kolmasosa eläkkeensaajista, yhteensä 430 000 ihmistä, on tippunut alle virallisen köyhyysrajan. Eläkeläisköyhyys on todellisuutta riippumatta siitä, saavatko nämä eläkeläiset pientä työeläkettä tai kansaneläkettä ja takuueläkettä.
Taitettu indeksi köyhdyttää. Taitetulla indeksillä eläkkeitä tarkistetaan vuosittain siten, että kuluttajahintojen paino on 80 prosenttia ja palkkojen 20 prosenttia. Tämä indeksin valuvika pitää korjata. Indeksi tulisi olla 60/40 tai 50/50, eikä tämä vielä tuhoaisi eläkejärjestelmäämme millään tavoin.
Tämän päivän työelämän erilaiset joustot, pätkätyöt tai katkonainen työura kasvattavat tulevaisuudessa köyhien eläkeläisten määrää. Myöskään downshiftailu ei kerrytä eläkettä. Työeläke on omasta pussista siirrettyä palkkatuloa. Jos ei ole työssä, eikä tee siirtoja, ei tulevaisuus näytä eläkkeen osalta ruusuiselta.
Vastakkainasettelu nuoret – seniorit tai työeläkeläiset – kansaneläkeläiset ja takuueläkkeensaajat ovat todellisuuden vääristävää, tarkoitushakuista ja niin turhaa.
2019-02-04T22:58:28+00:00

Irma Pahlman

Olen Hyvinkääläinen yliopettaja, poliitikko sekä lakiasiaintoimistoyrittäjä.

Yhteystiedot

Phone: +358400 651 422

Web: www.irmapahlman.fi